MENU
LA BUENA VIDA
MENU €95P.P. (PER 2 PERS) | |
---|---|
CHARCUTERIE OM TE DELEN | |
KREEFT "DEN DORSVLEGEL" of KING KRAB (+€ 7pp)(kreeft of king krab altijd per 2 pers) | |
Bereid op onze eigenwijze manier. Beetje look, beetje liefde. | |
Cote a l'os limousin of T-Bone Dark Red of Cote a l'os Rubia Gallega(+ €10 pp) of Cote a l'os Asturiana(+€ 15pp)of Cote a l'os Wagyu de France(+€45pp) | |
Door ons geselecteerd, in huis gerijpt en versneden.Verse kropsla, handgesneden friet en saus inbegrepen | |
DAME BLANCHE | |
Dagelijks vers gedraaid ijs, Chocolade 'Herman Van Dender' en verse slagroom. | |
SELECTIE KAZEN VAN VAN TRICHT(+€5) | |
RITA'S FAMOUS IRISH COFFEE (+5) |
STARTERS
IN ONS SHARING-CONCEPT KAN JE VERSCHILLENDE VOORGERECHTJES DELEN OM TE STARTEN. WIJ RADEN 2 A 3 STUKS PER 2 PERSONEN AAN. U KAN ALTIJD BIJ BESTELLEN Starters zijn alleen verkrijgbaar als voorgerecht. Starters komen wanneer ze klaar zijn, ENJOY !!! | |
---|---|
MERGPIJP IN DE OVEN | € 18,00 |
Gremolata - zuurdesem | |
HANDGESNEDEN RUNDTARTAAR | € 18,00 |
Dragon - karnemelk - pommes allumettes | |
BUIKSPEK BBQ | € 18,00 |
Five Spice |spitskool kimchi |daikon salade | |
CARPACCIO | € 18,00 |
Rund – gekorst - citroenaiolie – pijnboompitten - parmezaan | |
CROQUE IBERICO | € 18,00 |
Lomito Iberico - piquillos - manchego | |
ZUIDERSE TOMATENSOORTEN | € 23,00 |
Burrata di Bufala| Basilicum |krokante kapperblaadjes | |
CHIPIRONES FRITOS | € 18,00 |
Gefrituurde kleine calamares |Aioli |citroen | |
LANGOUSTINES XL BBQ 3st | € 36,00 |
Puur natuur | olijfolie | look |citroen | |
6 IRISH MOR OESTERS | € 27,00 |
Natuur op ijs | sjalottenvinaigrette | |
OKTOPUS BBQ | € 21,00 |
Salsa verde |piquillos | |
PALING GELAKT BBQ | € 24,00 |
Unagi | Ganzenlever | furikake | zonder graat | |
KING KRAB (200 gr) | € 39,00 |
Basilicum - citroengras - chili | |
CANADESE KREEFT (600-650 gr) | € 65,00 |
look – chili - olijfolie | |
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
VLEESKAART
Ons vlees is slowfood, de dieren groeien op met de beste zorg voor dierenwelzijn, Het vlees heeft tijd nodig om te rijpen. het heeft tijd nodig om op temperatuur te komen en het heeft tijd nodig om te grillen. Dus neem ook tijd om er van te genieten. U kan ons vlees ook delen met elkaar, vanaf 2 personen, 1 ras per persoon ! Smakelijk | |
---|---|
DRY AGED RIB EYE (300-350gr) | |
BELGIUM GRAND CRU (rib eye of entrecote) | € 62,00 |
Het beste uit Belgie geselecteerd door onze vriend Manuel Swaegers, Jersey runderen van Belgische bodem met een langere rijping en een prachtige marmering | |
RUBIA GALLEGA – SPANJE | € 65,00 |
Alom gekend en geroemd is dit vlees uit Galicie. Het vlees heeft een subtiele Marmering mooi rood en iet wat ziltige/kruidige smaak. | |
TXOGITXU- BASKENLAND | € 65,00 |
Selectie van oudere melkkoeien geselecteerd door de Baskische vleesexpert Imanol Jaca.in een bijzonder rijke en diepe smaak die je bij jonger vlees niet zult vinden. | |
BLACK PEARL-POLEN | € 67,00 |
Afkomstig uit de mooiste streek van Polen Mazurie. Daar worden ze afgemest metgranen en suikerbieten. licht van kleur, botermals, zeer gemarmerd topvlees | |
MINHOTA – PORTUGAL | € 65,00 |
De trots van Portugal! Prachtig ras met intens donker vlees en licht gemarmerd. te vergelijken met de Rubia Gallega. | |
SASHI AAA – DENEMARKEN | € 67,00 |
Selectie van gemarmerd vlees uit het hoge noorden door onze vrienden van JN Meat. AAA is de topselectie trouwens. Voor de liefhebbers van gemarmerd vlees is dit een must. | |
DRY AGED COTE A L'OS (1KG -2 pers) | |
MONTBELIARDE - FRANKRIJK 2pers | € 120,00 |
De trots van de Jura streek. Gekend voor de productie van de alom bekende Comté kaas.Vlees met trots gekweekt door de Fransen. Donker, Medium gemarmerd en smaakvol! | |
T-BONE DARK RED-SPANJE 2PERS | € 130,00 |
Selectie van Spaanse melkkoeien, op basis van marmering, kleur en malsheid.Zeker een aanrader voor liefhebbers van Spaans vlees. Topper !!! | |
RUBIA GALLEGA -SPANJE 2pers | € 140,00 |
Alom gekend en geroemd is dit vlees uit Galicië. Het vlees heeft een Subtiele marmering, mooi donkerrood en ietwat ziltige/kruidige smaak. Top! | |
RUBIA GALLEGA PREMIUM – SPANJE 2pers | € 160,00 |
Top selectie van Rubia, dit is 1 uit 100, in Spanje gaan ze tot 1 uit 1000. Dus Echt top | |
Beste Meatlovers, dit is een voorbeeld van onze vleeskaart.Onze vleeskaart verandert bijna dagelijks Dit komt omdat wij werken met verschillende rundrassen die wij allemaal zelf rijpen(dry agen)en ze niet allemaal tegelijk klaar kunnen zijn. Wij hebben constant tussen de 50 en 60 Lendes, die minstens voor 6 weken liggen te rijpen. | |
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
HOOFDGERECHTEN
STEAK TARTAAR | € 32,00 |
---|---|
handgesneden – a l’italienne – parmezaan | |
TAGLIATA DE LUXE BBQ | € 42,00 |
Ossenhaas- wintertruffel- parmezaan- ruccola | |
ZONNEVISFILET BBQ | € 45,00 |
Venkel -salsa verde -Tomaat | |
KREEFT 600gr | € 65,00 |
Olijfolie | Chili & look | |
KING KRAB BBQ (400 gr) | € 79,00 |
Basilicum - citroengras - chili | |
INFO | |
-Ons restaurant is niet aan te raden voor kinderen onder 12 jaar.(wij serveren geen kindergerechten) -Omdat wij een VLEESRESTAURANT zijn, serveren wij geen vegetarische of veganistische gerechten, ook niet op aanvraag. -Om misverstanden te vermijden, bekijk zeker de menukaart voor U reserveert. |
NAGERECHTEN
DAME BLANCHE | € 14,00 |
---|---|
dagelijks vers bereid | |
KAZEN VAN TRICHT | € 16,00 |
Selectie kazen door kaas affineurs Van Tricht |
![Foto menu Foto menu](https://www.dendorsvlegel.be/nl/thumbnail-path/full/images/text/605ea0cb66ba796b99d1d34edd1221ee.jpg)