MENU
LA BUENA VIDA MENU
(per 2 pers en per tafel) € 95 p.p | |
---|---|
Charcuterie om te delen | |
ons huisbereid brood |
|
½ Canadese Kreeft p.p ‘Dorsvlegel’(per 2 pers) | |
Bereid op onze eigenwijze manier. Beetje look, beetje liefde. |
|
King krab (200gr pp) | |
Basilicum – citroengras – chili (+€ 7pp)(per 2 pers) |
|
Keuze Vlees | |
T-bone dark red (2 pers)(+€ 5 pp) of Cote a l’os Rubia Gallega (2 pers) (+€ 10 pp) of Cote a l’os Noir de Baltique (2 pers) (+ 20 pp) of Cote a l’os Minhota(2pers) (+€ 30 pp) of Cote a l’os Wagyu Santa Rosalia (2pers) (+€ 65 pp) |
|
Keuze Dessert | |
Dame blanche of Pistache crème brulée of Crêpe “Dorsvlegel” of Kazen Van Tricht(+€ 5) of Rita’s Famous Irish coffee(+€5) |
MONDAY & THURSDAY SPECIAL
SHARING MENU € 65 p/pers vanaf 2 pers | |
---|---|
- keuze uit 3 starters per 2 pers |
|
Keuze VG | |
CARPACCIO DRY AGED ENTRECOTE |
|
Keuze Vlees | |
DRY AGED BEEF CHEF’S SELECTION ± 250 gr/ pers |
|
Keuze Dessert | |
DAME BLANCHE |
|
Informatie | |
Deze sharing menu is enkel te verkrijgen op maandag en donderdag Deze menu is een voorbeeldmenu Deze menu is te nemen door alle tafelgenoten. Dank U |
STARTERS
Sharing is caring, Ons concept loopt als volgt!wij raden aan om 2 a 3 starters te delen met elkaar zodat iedereen kan genieten.Geen zin om te sharen? geen probleem! Starters zijn enkel verkrijgbaar als voorgerecht. Starters komen wanneer ze klaar zijn! Enjoy.. | |
---|---|
MERGPIJP IN DE OVEN | € 18,00 |
Gremolata | zuurdesem |
|
MERGPIJP ROYAL | € 28,00 |
Handgesneden rundtartaar | dragonmayo | pommes soufflés |
|
CARPACCIO | € 18,00 |
Rund | gekorst | citroenaiolie | pijnboompitten | parmezaan |
|
TOAST KANNIBAAL | € 18,00 |
Handgesneden rundtartaar | brioche | sriracha |
|
HUISBEREIDE DUMPLINGS | € 18,00 |
Dry aged beef | ponzu |
|
BUIKSPEK BBQ | € 20,00 |
Five Spice | spitskool kimchi | daikon salade |
|
ESCARGOTS PARMENTIER | € 21,00 |
Kalfstong |groene kruiden | Comté |
|
JAMON IBERICO 100% BELLOTA | SEÑORIO DE MONTANERA (80 gr) | € 32,00 |
Ons huisbereid brood |salsa van tomaat |
|
ZEE-EGELS BBQ | € 25,00 |
Sabajon van pedro Ximenez | soldaatjes |
|
6 IRISH MOR OESTERS | € 27,00 |
Natuur op ijs | sjalottenvinaigrette |
|
MAKREEL BOEMBOE BALI | € 18,00 |
Satay saus | paksoy |huisbereide sambal |
|
CALAMARES BBQ | € 23,00 |
Citroen-look-Peterselie-olijfolie |
|
COQUILLES DIEPPE BBQ | € 36,00 |
Fish and chips style | erwtjes en dragon |warme tartaar |
|
KING KRAB (200 gr) | € 39,00 |
Basilicum | citroengras | chili |
|
CANADESE KREEFT (600-650 gr) | € 65,00 |
look | chili | olijfolie |
|
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
VLEESKAART
Ons vlees is slowfood, de dieren groeien op met de beste zorg voor dierenwelzijn, Het vlees heeft tijd nodig om te rijpen. het heeft tijd nodig om op temperatuur te komen en het heeft tijd nodig om te grillen. Dus neem ook tijd om er van te genieten. U kan ons vlees ook delen met elkaar, vanaf 2 personen, 1 ras per persoon ! Smakelijk | |
---|---|
DRY AGED RIB EYE (300-350gr) | |
BELGIUM GRAND CRU | € 62,00 |
Het beste uit Belgie geselecteerd door onze vriend Manuel Swaegers, Jersey runderen van Belgische bodem met een langere rijping en een prachtige marmering. |
|
MIRANDESA - PORTUGAL | € 65,00 |
Het nichtje van de Rubia Gallega. |
|
BLACK PEARL - POLEN | € 67,00 |
Afkomstig uit de mooiste streek van Polen Mazurie. Een boerderij dat Holstein kweekt met een doel. Ze selecteren volgens beste genetica, dit gecombineerd met een uitzonderlijk dieet van granen en suikerbiet. Fijne intense marmering en vooral heel mals. |
|
JERSEY KOD - DENEMARKEN | € 69,00 |
Jersey van de hoogste kwaliteit! Gekenmerkt door het gele vet en intense marmering. Nordic beef at its best! |
|
JAPANSE WAGYU A5 ENTRECOTE (250 gr) | € 110,00 |
De Japanse wagyu is heel gemarmerd en is uniek van smaak en textuur, wij raden dit stukje vlees aan, zonder saus en saignant gebakken om er ten volle van te kunnen genieten. |
|
DRY AGED COTE A L'OS (1KG -2 pers) | |
T-BONE FRISONA - SPANJE 2PERS | € 120,00 |
De Spaanse 'Holstein' versneden in een T-Bone. wat voor ons betreft een prachtige snit. Gemarmerd en diep van smaak. Een aanrader |
|
BELGISCHE ANGUS - BELGIË | € 130,00 |
Een unieke Angus geboren en getogen in de Kempen. Het gaat hier om 1 koe geboren in 2014.Onkopieerbaar vlees. Diep rood van kleur met een lichte marmering en geel vet. Verwacht een diepere smaak door de leeftijd en jarenlang grasvoeding. |
|
RUBIA GALLEGA ‘EL CAPRICHO’ - SPANJE | € 150,00 |
Onze Rubia Gallega wordt geselecteerd door Jose Gordon van ‘Bodega el Capricho’ |
|
WAGYU SANTA ROSALIA - SPANJE 2 PERS | € 250,00 |
Vrije uitloop Wagyu uit het hart van Castilla y Leon. Santa Rosalia is een 'state of the art' boerderij die zorgt voor de hoogste zorg van hun dieren. Nogmaals een reden waarom wij fan zijn van deze Wagyu boerderij. Intense marmering en ongelofelijk smaakvol en mals. |
|
WAGYU BLACKMORE 9+ - AUSTRALIE | € 325,00 |
David Blackmore is een pioneer in het kweken van Wagyu, zelfs de Japanners kijken op naar hem! |
|
Beste Meatlovers, dit is een voorbeeld van onze vleeskaart.Onze vleeskaart verandert bijna dagelijks Dit komt omdat wij werken met verschillende rundrassen die wij allemaal zelf rijpen(dry agen)en ze niet allemaal tegelijk klaar kunnen zijn. Wij hebben constant tussen de 50 en 60 Lendes, die minstens voor 6 weken liggen te rijpen. | |
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
HOOFDGERECHTEN
STEAK TARTAAR | € 32,00 |
---|---|
handgesneden rundtartaar | klassiek |
|
KINTOA "BASKISCH VARKEN" | € 36,00 |
Piperade | jus van pata negra ham |
|
Zeetong (500gr) | € 49,00 |
Klassiek gebakken in boerenboter |
|
KREEFT 600gr | € 65,00 |
Olijfolie | Chili & look |
|
KING KRAB BBQ (400 gr) | € 79,00 |
Basilicum | citroengras | chili |
|
INFO | |
-Ons restaurant is niet aan te raden voor kinderen onder 12 jaar.(wij serveren geen kindergerechten) -Omdat wij een VLEESRESTAURANT zijn, serveren wij geen vegetarische of veganistische gerechten, ook niet op aanvraag. -Om misverstanden te vermijden, bekijk zeker de menukaart voor U reserveert. |
NAGERECHTEN
DAME BLANCHE | € 14,00 |
---|---|
dagelijks vers bereid |
|
KAZEN VAN TRICHT | € 16,00 |
Selectie kazen door kaas affineurs Van Tricht |