Geniet van de feestdagen met onze speciale takeaway!
Maak de feestdagen nog specialer met onze heerlijke takeaway gerechten, speciaal samengesteld om jouw kerst en oudejaarsavond onvergetelijk te maken.
BESTEL HIERMENU €95P.P. (PER 2 PERS) | |
---|---|
CHARCUTERIE OM TE DELEN | |
KREEFT "DEN DORSVLEGEL" of KING KRAB "kruidenboter"(+€ 7pp)(kreeft of king krab altijd per 2 pers) | |
Bereid op onze eigenwijze manier. Beetje look, beetje liefde. | |
Cote a l'os Longhorn of Cote a l'os Rubia Gallega(+ €10 pp)of Cote a l'os Wagyu Iberico(+€45pp) | |
Door ons geselecteerd, in huis gerijpt en versneden.Verse kropsla, handgesneden friet en saus inbegrepen | |
DAME BLANCHE | |
Dagelijks vers gedraaid ijs, Chocolade 'Herman Van Dender' en verse slagroom. | |
SELECTIE KAZEN VAN VAN TRICHT(+€5) | |
RITA'S FAMOUS IRISH COFFEE (+5) |
IN ONS SHARING-CONCEPT KAN JE VERSCHILLENDE VOORGERECHTJES DELEN OM TE STARTEN. WIJ RADEN 2 A 3 STUKS PER 2 PERSONEN AAN. U KAN ALTIJD BIJ BESTELLEN Starters zijn alleen verkrijgbaar als voorgerecht. Starters komen wanneer ze klaar zijn, ENJOY !!! | |
---|---|
KALFSHERSENEN | € 14,00 |
kroketjes | gribiche | |
MERGPIJP IN DE OVEN | € 15,00 |
Gremolata |toast | |
MERGPIJP/TARTAAR | € 25,00 |
Pommes soufflés |signature dish extra 20 gram Royal Belgian caviar "Oscietra" +€ 50 | |
DUMPLINGS | € 16,00 |
Dry aged beef |ponzu | |
BRASVAR BUIKSPEK BBQ | € 16,00 |
Bali style |Atjar tampour|pinda | |
CARPACCIO | € 18,00 |
Dry aged Rubia | Belper knolle | Ansjovis mayo |dragon | |
HUISBEREIDE CHARCUTERIE | € 25,00 |
Entrecote |Gepekelde groentjes |Ons dagelijks brood | |
GANZENLEVER | € 27,00 |
Huisbereide terrine| sjalottenconfituur met oude balsamico |brioche met pistache | |
6 ZEEUWSE GREVELINGEN OESTERS | € 18,00 |
Natuur met sjalottenvinaigrette of Ponzu |wakame |furikake | |
ESCARGOTS | € 18,00 |
Coppa everzwijn|witte pens|beukenzwammetjes|groene kruiden | |
LANGOUSTINES XL BBQ 3st | € 39,00 |
kruidenboter | |
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
Ons vlees is slowfood, de dieren groeien op met de beste zorg voor dierenwelzijn, Het vlees heeft tijd nodig om te rijpen. het heeft tijd nodig om op temperatuur te komen en het heeft tijd nodig om te grillen. Dus neem ook tijd om er van te genieten. U kan ons vlees ook delen met elkaar, vanaf 2 personen, 1 ras per persoon ! Smakelijk | |
---|---|
DRY AGED RIB EYE (300-350gr) | |
GALLOWAY-SCHOTLAND | € 59,00 |
Galloway rundvlees heeft een unieke smaak. Het vlees heeft een intense en volle smaak, die vaak wordt beschreven als "aards" en "nootachtig". Het vlees is ook erg mals en sappig, dankzij de hoge intramusculaire vetgehaltes | |
Normande-Frankrijk | € 62,00 |
De Normande is niet alleen leverancier van gastronomische kazen, maar ook van deze pré-salée rib eye. Wij bieden alleen vlees aan van koeien die graasden op de zilte weiden van Normandie. Deze is slechts beperkt verkrijgbaar, maar wij bij Den Dorsvlegel gaan voor niets minder. | |
BLACK PEARL-POLEN | € 65,00 |
Afkomstig uit de mooiste streek van Polen Mazurie. Daar worden ze afgemest metgranen en suikerbieten. licht van kleur, botermals, zeer gemarmerd topvlees | |
DRY AGED ENTRECOTE (300GR) | |
OOST-VLAAMS WIT ROOD-BELGIE | € 62,00 |
Uniek en onbekend ras uit Belgie, oorspronkelijk afkomstig uit de denderstreek. Mooi donker van kleur, redelijk gemarmerd en volle vleessmaak, top uit Belgie | |
CHIANINA-ITALIE | € 65,00 |
Het grootste rund ter wereld, spierwit van vacht, komt uit Toscane. Mooi donkervlees, niet gemarmerd, doch zeer sappig vlees. Bleu of saignant is de aan te raden bakwijze. | |
WAGYU DE FRANCE-FRANKRIJK | € 110,00 |
Deze wagyu is afkomstig uit Nord pas de Calais van een 100% zelfvoorzienende boerderij. Door jaren van kweekmethodes nu ook 100 % full blood Wagyu, zeer gemarmerd en uiteraard supermals en top van smaak | |
DRY AGED COTE A L'OS (1KG -2 pers) | |
LONGHORN-WALES 2PERS | € 120,00 |
Deze runderen grazen het ganse jaar door op het Welsche platteland, mooi rood van kleur, redelijk gemarmerd en zeer vol van smaak, aanrader ! | |
RUBIA GALLEGA -SPANJE 2pers | € 140,00 |
Alom gekend en geroemd is dit vlees uit Galicië. Het vlees heeft een Subtiele marmering, mooi donkerrood en ietwat ziltige/kruidige smaak. Top! | |
CACHENA-PORTUGAL | € 160,00 |
Topvlees uit Portugal, deze kleine runderen behoren tot de meest exclusieve rassen van Europa. Zeer gemarmerd en uniek van smaak. | |
WAGYU IBERICO-SPANJE 2 pers | € 210,00 |
Topvlees uit Burgos, van de Finca Santa Rosalia, dit zijn 100´% full blood Kobe Wagyurunderen. Supermooi gemarmerd, samen met de Typische Spaanse manier van Dryagen een ongelooflijke ervaring. Top! | |
Beste Meatlovers, dit is een voorbeeld van onze vleeskaart.Onze vleeskaart verandert bijna dagelijks Dit komt omdat wij werken met verschillende rundrassen die wij allemaal zelf rijpen(dry agen)en ze niet allemaal tegelijk klaar kunnen zijn. Wij hebben constant tussen de 50 en 60 Lendes, die minstens voor 6 weken liggen te rijpen. | |
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
STEAK TARTAAR "CHIANINA" | € 34,00 |
---|---|
A l'Ialienne |A la minute gesneden|parmezaan | |
OSSENHAAS | € 41,00 |
Saus naar keuze | peperroom of bearnaise | |
ZEETONG | € 49,00 |
Meuniere gebakken | klassiek | |
KREEFT 600gr | € 65,00 |
Olijfolie | Chili & look | |
KING KRAB BBQ (400 gr) | € 79,00 |
Kruidenboter |al forno | |
INFO | |
-Ons restaurant is niet aan te raden voor kinderen onder 12 jaar.-Omdat wij een VLEESRESTAURANT zijn, serveren wij geen vegetarische of veganistische gerechten, ook niet op aanvraag.-Om misverstanden te vermijden, bekijk zeker de menukaart voor U reserveert. |
DAME BLANCHE | € 14,00 |
---|---|
dagelijks vers bereid | |
CREME BRULEE | € 14,00 |
Marigold ei |Vanille uit Tahiti | |
CHOCOLADE "PIEMONTESE" | € 16,00 |
Madagascar 65% |Amarena kers |hazelnoot uit Piemonte | |
KAZEN VAN TRICHT | € 16,00 |
Selectie kazen door kaas affineurs Van Tricht |
Maak de feestdagen nog specialer met onze heerlijke takeaway gerechten, speciaal samengesteld om jouw kerst en oudejaarsavond onvergetelijk te maken.
BESTEL HIER