MENU
LA BUENA VIDA
MENU €95P.P. (PER 2 PERS) | |
---|---|
CHARCUTERIE OM TE DELEN | |
KREEFT "DEN DORSVLEGEL" of KING KRAB "kruidenboter"(+€ 7pp)(kreeft of king krab altijd per 2 pers) | |
Bereid op onze eigenwijze manier. Beetje look, beetje liefde. | |
Cote a l'os Charolais of Cote a l'os Rubia Gallega(+ €10 pp)of Cote a l'os Wagyu De France(+€45pp) | |
Door ons geselecteerd, in huis gerijpt en versneden.Verse kropsla, handgesneden friet en saus inbegrepen | |
DAME BLANCHE | |
Dagelijks vers gedraaid ijs, Chocolade 'Herman Van Dender' en verse slagroom. | |
SELECTIE KAZEN VAN VAN TRICHT(+€5) | |
RITA'S FAMOUS IRISH COFFEE (+5) |
STARTERS
IN ONS SHARING-CONCEPT KAN JE VERSCHILLENDE VOORGERECHTJES DELEN OM TE STARTEN. WIJ RADEN 2 A 3 STUKS PER 2 PERSONEN AAN. U KAN ALTIJD BIJ BESTELLEN Starters zijn alleen verkrijgbaar als voorgerecht. Starters komen wanneer ze klaar zijn, ENJOY !!! | |
---|---|
KALFSHERSENEN | € 14,00 |
kroketjes | gribiche | |
MERGPIJP IN DE OVEN | € 15,00 |
Gremolata |toast | |
MERGPIJP/TARTAAR | € 25,00 |
Pommes soufflés |signature dish extra 20 gram Royal Belgian caviar "Oscietra" +€ 50 | |
DUMPLINGS | € 16,00 |
Dry aged beef |ponzu | |
SPEENVARKEN | € 18,00 |
Katsu sando |Japanse Sandwich |daikon |kimchi | |
CARPACCIO | € 18,00 |
Dry aged Rubia | Belper knolle | Ansjovis mayo |dragon | |
GANZENLEVER | € 25,00 |
Huisbereide terrine |garnituren |huisbereide brioche | |
WAGYU DE FRANCE | € 25,00 |
Coppa |charcuterie | gepekelde groentjes | |
6 ZEEUWSE GREVELINGEN OESTERS | € 18,00 |
Natuur met sjalottenvinaigrette of Bloody mary granité of van elks 3 | |
HAMACHI KINGFISH | € 27,00 |
Sashimi |wasabi | tomasu soja | |
LANGOUSTINES XL BBQ 3st | € 39,00 |
kruidenboter | |
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
VLEESKAART
Ons vlees is slowfood, de dieren groeien op met de beste zorg voor dierenwelzijn, Het vlees heeft tijd nodig om te rijpen. het heeft tijd nodig om op temperatuur te komen en het heeft tijd nodig om te grillen. Dus neem ook tijd om er van te genieten. U kan ons vlees ook delen met elkaar, vanaf 2 personen, 1 ras per persoon ! Smakelijk | |
---|---|
DRY AGED RIB EYE (300-350gr) | |
HOLSTEIN-FRANKRIJK | € 59,00 |
Een ode aan de melkkoe! Prachtig gemarmerd en sappig vlees. Holstein vlees behoort al jaren bij de beste. | |
HIGHLANDER -SCHOTLAND | € 59,00 |
Stoere langharige runderen uit de Schotse hooglanden, 100% natuurlijk gekweekt. Licht gemarmerd, intense smaak en sappig vlees. | |
JERSEY-ENGELAND | € 62,00 |
Het vlees van de Jersey koe is uniek. Enkel grasgevoederd, mooie marmering en volle smaakNatuurlijk vlees dat barst van de omega 3en 6 vetten | |
BLACK PEARL-POLEN | € 65,00 |
Afkomstig uit de mooiste streek van Polen, Mazurie. Speciale Holstein stamboom die wordt afgemest met noten en suikerbiet. Dit resulteert is een exclusieve smaak die we nergens kunden vinden in ander rundsvlees. We rijpen deze trouwens af op een speciale manier (Secret) voor dat beetje extra smaak. | |
DRY AGED ENTRECOTE (300GR) | |
CHAROLAIS-FRANKRIJK | € 59,00 |
Op de uitgebreide vlaktes in de Auvergne, voeden ze zich hoofdzakelijk met grassen, kruiden en luzerne, wat resulteert in een zeer smakelijk en mals stuk vlees. | |
RUBIA GALLEGA-SPANJE | € 65,00 |
Alom gekend en geroemd is dit vlees uit Galicie. Het vlees heeft een subtiele Marmering mooi donkerrood en iet wat ziltige/kruidige smaak. | |
DRY AGED COTE A L'OS (1KG -2 pers) | |
CHAROLAIS -FRANKRIJK | € 120,00 |
Topvlees uit de Bourgogne streek. In Frankrijk het belangrijkste vleesras. Het vlees is van een zeer goede kwaliteit, mager, bevat weinig vet en donkerrood van kleur, top | |
RUBIA GALLEGA -SPANJE | € 140,00 |
Alom gekend en geroemd is dit vlees uit Galicië. Het vlees heeft een Subtiele marmering, mooi donkerrood en ietwat ziltige/kruidige smaak. Top! | |
WAGYU DE FRANCE | € 210,00 |
Volbloed wagyu uit het noorden van Frankrijk, Picardie. Self sustaining farm met de hoogste zorg voor de dieren. Evenaart zijn Japanse tegenhanger! Exclusief voor Den Dorsvlegel. | |
Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten. Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt. |
HOOFDGERECHTEN
OSSENHAAS | € 39,00 |
---|---|
Saus naar keuze | peperroom of bearnaise | |
ZEETONG BBQ | € 49,00 |
Zeekraal | beurre blanc | plankton marina | |
KREEFT 600gr | € 65,00 |
Olijfolie | Chili & look | |
KING KRAB BBQ (400 gr) | € 79,00 |
Kruidenboter |al forno | |
INFO | |
-Ons restaurant is niet aan te raden voor kinderen onder 12 jaar.-Omdat wij een VLEESRESTAURANT zijn, serveren wij geen vegetarische of veganistische gerechten, ook niet op aanvraag.-Om misverstanden te vermijden, bekijk zeker de menukaart voor U reserveert. |
NAGERECHTEN
DAME BLANCHE | € 14,00 |
---|---|
dagelijks vers bereid | |
COUPE ADVOKAAT | € 15,00 |
Huisbereide advokaat van Marigold eieren |dagelijks vers bereid vanille-ijs | |
CREME BRULEE | € 14,00 |
Marigold ei |Vanille uit Tahiti | |
ILES FLOTTANTES | € 14,00 |
citrus |sorbet van honingbes | |
KAZEN VAN TRICHT | € 16,00 |
Selectie kazen door kaas affineurs Van Tricht |
